Psykologer er fantastiske
Hvordan kan man andet end holde af personer, som er villige til at lytte en hel time ad gangen, mens du taler om dine problemer og bekymringer, og som kun ønsker dig det bedste og at hjælpe dig til at få det bedre?
-
Når du har oplevet et tab
Desværre er denne oplevelse fælles for alle mennesker: På et eller andet tidspunkt i vore liv mister vi én vi elsker – et familiemedlem, en ven, en partner eller et elsket kæledyr. Sorgen over dette tab kan lamme os med overvældende følelser. Specielt på det tidspunkt kan det være nyttigt at gå til en psykolog.
-
Når du selvmedicinerer med dårlige vaner
Vi har næsten alle noget, vi bruger til at falde ned efter en hård dag: Et glas vin eller en øl, en cigaret, et stykke kage, eller måske endda et rusmiddel. Hvis du bemærker, at du lidt for ofte læner dig op ad din beroligende vane, kan der være tale om selvmedicinering, og så kan det være på tide at gå til en psykolog.
-
Når andre udtrykker bekymring for dig
Somme tider er du ikke selv klar over, at du har brug for hjælp til at håndtere depression, angst eller andre psykiske problemer, men måske vil du opleve, at en ven, din kæreste, et familiemedlem eller en kollega fortæller dig, at de er bekymrede for dig, eller spørger, om der er noget galt eller de kan hjælpe med noget. Det er et solidt tegn på, at det måske er på tide at kontakte en psykolog.
-
Når du har behov for at acceptere og elske dig selv
Mange ellers mentalt sunde mennesker lider af lavt selvværd, negative tanker om sig selv eller en følelse af at være værdiløse.
Det kan stamme fra ens opvækst, økonomiske situation eller fysiske udseende, men uanset årsagen kan en kvalificeret psykolog tilbyde praktisk hjælp til at finde ud af, hvad det er, der står i vejen for et lykkeligere liv.
-
Når du vil tilgive en anden eller ikke vil bære nag
Det kan være hårdt for dit følelsesmæssige velbefindende at holde fast i vrede eller frustration over en tidligere konflikt eller et vanskeligt forhold. Hvis du har denne type følelser, men ikke er sikker på, hvordan du skal håndtere dem, kan en psykolog hjælpe dig med at arbejde dig fri af de nagende følelser (uanset om du dermed også reparerer dit forhold til den anden person), så du kan komme videre.
-
Når angst påvirker din hverdag negativt
Vi kan alle føle angst for noget af og til – for at holde tale eller for den første dag i et nyt job, for eksempel. Men hvis en konstant angst påvirker din søvn, får dig til at blive væk fra arbejdet, skolen eller arrangementer, fordi du ikke har lyst til at skulle ud eller møde andre, eller hvis dit liv på andre måder er berørt, så kan en psykolog hjælpe med støtte og strategier til at håndtere angsten.
-
Når en depression bliver overvældende
Depression er noget, der kan komme snigende og gradvist blive værre, indtil du en dag ikke har lyst til at stå ud af sengen, gå i bad, spise eller snakke. Ironisk nok er det netop på dette tidspunkt, at en psykolog kan være allermest til hjælp, ved at lære dig at arbejde med dine negative tanker og følelser og forstå, at de kan være symptomer på en psykisk lidelse, der bør behandles.
-
Når du har oplevet et traume
Hvis du har været ude for et traume (en livstruende situation eller psykisk eller fysisk belastning, som er mere end du kan overkomme), kan du have brug for psykolog hjælp til at takle de psykiske efterveer. Det er vigtigt at søge hjælp så hurtigt som muligt efter traumet, så du undgår andre følgeproblemer.
-
Når du er vred hele tiden
Vrede kan være sundt, men ukontrolleret, konstant eller overvældende vrede er det helt klart ikke – og det kan skade både dig og mennesker omkring dig. Ved at arbejde med en psykolog, kan du takle årsagerne til din vrede og lære at håndtere den bedre. Det kan virkelig løfte dit humør og din generelle livskvalitet.
-
Når du hele tiden har det skidt, men lægen ikke kan finde noget i vejen
Angst aktiverer kroppens stressreaktion, og konstant angst sætter kroppen i en evig alarmtilstand, der kan give symptomer som besvimelse, svedeture, svimmelhed og maveproblemer. Hvis du altid har det skidt, kan det hjælpe på disse symptomer at tale med en psykolog om, hvordan du håndterer en overdreven angst. (Og hjælper det ikke, må du tilbage til lægen.)
-
Når du får et panikanfald (eller flere)
Hvis du nogensinde har oplevet et panikanfald, ved du godt, hvordan det føles: Smerter for brystet, hjertebanken, åndenød, svimmelhed og bange anelser. Næsten en tredjedel af alle mennesker har haft et panikanfald, men hvis det er helt nyt for dig, eller er blevet et tilbagevendende problem, bør du finde en psykolog; de er trænet til at hjælpe mennesker med at håndtere og helt undgå angstanfald.
Vi er i PSYKOLOG-erne godt rustet til at hjælpe dig hvis du har behov for og kan genkende nogle af beskrivelserne ovenfor. kontakt os nu!
